Wij hebben met veel plezier samengewerkt met Schoolcircus.
De organisatie en uitstraling waren uitstekend.

- Bert Lambeck, OBS Roombeek.

Circusdag project

Voor aanvullende informatie omtrent dit dagproject klik hier (PDF). Schoolcircus organiseert ook een circusweek.

De circusdag op school

Wij van Schoolcircus willen kinderen laten schitteren!

Voor de leerlingen begint het circusproject met een spetterende show door de circusartiesten van Schoolcircus. Deze show bestaat uit een combinatie van spectaculaire acts afgewisseld met komisch goochelen, waarbij de leerlingen volop worden betrokken. Na het zien van de voorstelling kunnen ze niet wachten om zelf aan de slag te gaan.

In één dag maken alle groepen, onder begeleiding van de circusdocenten van Schoolcircus, hun eigen circusact. Inmiddels is de aula, het schoolplein of de sporthal omgetoverd in een prachtig circus. De kinderen zitten rondom de sfeervolle circuspiste, waarna ook de ouders en eventueel tantes, ooms, opa’s en oma’s plaats nemen. Dus een heus circus op school. Dan is het zover, de show gaat beginnen!

De avond vooraf:

19:00 – 20:30 De instructieworkshop; een gezellige training voor alle leerkrachten en ouders die bij het circusproject gaan helpen.
De instructie zou ook ’s ochtends op de dag zelf plaats kunnen vinden.

De dag zelf:

08:30 – 09:30 Schoolcircus treft voorbereidingen
09:30 – 10:00 Openingsvoorstelling
10:00 – 12:00 Repetities in de groepen onder begeleiding van circusdocent(en)
12:00 – 13:00 Lunchpauze, iedereen blijft op school!
13:15 – 13:30 Verzamelen voor de eindvoorstelling
13:30 – 14:30 Eindvoorstelling waarin ALLE leerlingen optreden
14:30 – 15:30 Afbouwen en opruimen

Uitgangspunt is dat we met alle leerlingen van de school een onvergetelijke eindvoorstelling maken. Elke groep treedt op met een eigen circusact van maximaal 4 minuten. Terwijl de ene groep optreedt gaat de volgende alvast klaarstaan achter het decor. Op deze manier loopt de show lekker vlot en ontstaat er een mooi klassencircus. De eindvoorstelling wordt gepresenteerd door de spreekstalmeester van Schoolcircus die er tevens op toeziet dat alle acts op tijd klaarstaan om op te treden. Elke act wordt ondersteund met bijpassende circusmuziek, zodat het een prachtig schouwspel wordt. Het begin van de show kan worden aangegrepen door bijvoorbeeld de schooldirecteur om een woord te richten tot de ouders. In overleg met u als school kan worden besloten dat de leerlingen na de eindvoorstelling met hun ouders mee naar huis kunnen of dat ze eerst nog even terug gaan naar de klas.

’s Ochtends vroeg of de dag ervoor verzorgt School circus de instructieworkshop. Dit is een gezellige training voor alle leerkrachten en ouders die bij het circusproject gaan helpen. De circus dag wordt doorgesproken en zij krijgen instructie in de vorm van een kleine circusworkshop. Voorafgaand aan het circus project ontvangt de school ook een keuzelijst met circusacts. Op deze manier wordt er voor elke groep een passende circusact gekozen. De volgende circusacts zijn onder andere mogelijk: wilde dieren, clowns, parachute, jongleren, piramides bouwen, balanceren, diabolo, Chinese borden, goochelen, limbo, touwtje springen, mime clowns, koorddansen, bal lopen, lange mat acrobatiek etc. Wees niet bang; alle circusacts staan op papier uitgelegd zodat iedere leerkracht, zonder enige circustechnische ervaring, daar zelf mee uit de voeten kan. Daarnaast komen de circusdocenten van Schoolcircus langs om te helpen en om de acts ‘pisteklaar’ te maken.

Ons doel is niet om technisch hoogstaande acts te maken, daar gaat het voor ons gevoel niet om. Wij willen een onvergetelijke ervaring voor alle leerlingen creëren waarin; lol, samenwerking, vertrouwen en creativiteit voorop staan.

Een circusweek maakt sterke kinderen

Circusweek

Schoolcircus biedt naast een circusdag ook circusprojecten aan van een week. De circusweek start op de eerste dag met een spectaculaire show verzorgt door Schoolcircus en de instructieworkshop voor de leerkrachten en ouders die helpen bij de circus week. Na de circus workshop die de leerkrachten en hulpouders hebben gevolgd blijven de circusmaterialen de rest van de week op school, zodat er lekker mee geoefend kan worden. De laatste dag komen de circusdocenten van Schoolcircus weer op school om de acts te regisseren en ‘pisteklaar’ te maken. Volgens wordt deze dag natuurlijk afgesloten met de eindvoorstelling waarin de leerlingen voor elkaar en voor de ouders optreden.

circus dag

circus dag

»crosslinked«