Circusweek project

Naast een circusdag kent Schoolcircus.nl ook een programma voor een circusweek. Voor aanvullende informatie omtrent dit weekproject klik hier (PDF).

De circusweek op school

Schoolcircus biedt naast een circusdag ook circusprojecten aan van een week. De circusweek start op de eerste dag met een spectaculaire show voor alle kinderen. Na schooltijd wordt het programma vervolgd met een gezellige instructieworkshop voor de leerkrachten en ouders die helpen bij de circus week. Door deze openingsshow en instructieworkshop krijgen de leerlingen, leerkrachten en ouders een goed beeld van wat circus inhoudt. Daarnaast zijn kinderen na het zien van de voorstelling vaak heel enthousiast en kunnen ze haast niet wachten om zelf lekker aan de slag te gaan. Het basisprincipe van Schoolcircus is om er met z’n allen een onvergetelijke dag en voorstelling van te  maken.

Tijdens het weekproject blijven alle circusmaterialen de hele week op school, zodat er lekker geoefend kan worden.

Maandag:

12:30 – 14:00 Schoolcircus treft voorbereidingen
14:00 – 14:45 Openingsvoorstelling
14:45 – 15:30 Afbouw openingsvoorstelling
15:30 – 17:00 De instructieworkshop; een gezellige training voor alle leerkrachten en ouders die bij het circusproject gaan helpen

Donderdag of vrijdag:

09:30 – 10:00 Aankomst Schoolcircus
10:00 – 12:00 Repetities in de groepen onder begeleiding van circusdocent(en)
12:00 – 13:00 Lunchpauze; iedereen blijft op school!
13:15 – 13:30 Verzamelen voor de eindvoorstelling
13:30 – 14:30 Eindvoorstelling waarin ALLE leerlingen optreden
14:30 – 15:30 Afbouwen en opruimen

Iedereen doet mee met de circusweek!

Doordat ouders en leerkrachten zelf mee kunnen doen tijdens de instructie/circus workshop ervaren de ouders en leerkrachten welke meerwaarde dit circusproject kan hebben voor henzelf en de kinderen. Zo komen de competenties samenwerken, vertrouwen hebben in elkaar en natuurlijk plezier hebben in het leren van nieuwe vaardigheden, ruim aan bod. Voor leerkrachten is dit tevens een leuke manier om elkaar informeel beter te leren kennen. Na de show en de workshop zijn de leerkrachten en ouders klaargestoomd om er een topweek van te maken!

Na afloop van de circus workshop die de leerkrachten en hulpouders hebben gevolgd blijven de circusmaterialen de rest van de week op school, zodat er lekker mee geoefend kan worden. Elke klas krijgt een mooie act toegewezen. Dit klassencircus is van te voren uitgedacht zodat de leerkrachten met een kant en klaar pakket aan de slag kunnen. De leerkrachten krijgen een instructiekaart, materialen en muziek mee en natuurlijk verzorgen de medewerkers van schoolcircus op de dag van aanvang voor alle klassen een regiesessie, zodat de puntjes op de i worden gezet. De klassen kunnen gedurende deze week zelf aan de slag met het invulling geven aan hun eigen act. Hoe mooi is het om kinderen zichzelf te zien overtreffen en trots te zijn op zichzelf. Kinderen leren op deze circusschool van elkaar, ze leren om uit hun comfortzone te kruipen, en ze leren capaciteiten die niet alleen voor nu, maar ook voor later erg handig zijn!

De circusweek maakt van iedere school een circusschool

Inmiddels is de school omgetoverd tot een heuse circusschool en op de laatste dag komen de circusdocenten van Schoolcircus weer op school om de acts te regisseren en ‘pisteklaar’ te maken. Natuurlijk helpen zij ook mee om op deze afsluitende dag van circus op school dit klassencircus tot in de puntjes te perfectioneren zodat elke groep tijdens de eindvoorstelling een superact kan laten zien. Zo zal deze circusshow gepresenteerd worden door Schoolcircus, zodat alle acts worden aan- en afgekondigd.
Volgens wordt deze dag natuurlijk afgesloten met de eindvoorstelling waarin de leerlingen voor elkaar en voor de ouders optreden. Bij de aanvang van de show kan er uiteraard een moment gepland worden waarin de schooldirecteur een woord kan richten tot de ouders en de kinderen. In overleg met u als school kan worden besloten dat de leerlingen na de eindvoorstelling met hun ouders mee naar huis kunnen of dat ze eerst nog even terug gaan naar de klas.

Een circusweek maakt sterke kinderenVerwelkom het circus op school. De circusweek is tevens een geschikt alternatief voor de jaarlijkse schoolreisjes. Op deze manier hebben de kinderen een ontzettend leuke en leerzame week en scheelt het voor u als school dat u de organisatie voor deze gezellige circusweek kan overlaten aan Schoolcircus.

Kortom, kies voor Schoolcircus en laat kinderen schitteren!

»crosslinked«