Op aanstekelijke wijze wisten deze circusdocenten de kinderen te enthousiasmeren. Het programma was geschikt voor zowel de kleuters als voor de leerlingen van groep 8. De show, inclusief de piste en met behulp van de vele materialen, was het hoogtepunt van de dag. In één woord “geweldig”!

- Martin Riet, CBS Het Startblok

Ons team

Huub Cooijmans

Huub is contactpersoon en tevens oprichter van Schoolcircus. Hij is afgestudeerd aan de lerarenopleiding basisonderwijs (Pabo). Hierdoor is hij uitstekend in staat circusdisciplines op een didactisch en pedagogisch verantwoorde wijze aan te bieden. Huub richt zich fulltime op Schoolcircus en treedt daarnaast door heel Nederland op met verschillende shows.
www.huubcooijmans.nl

Douwe van Oven

Douwe is circusdocent en heeft ruime ervaring met circusprojecten. Hierdoor is hij mede het creatief brein van Schoolcircus.

Roos Hermanides

Roos treedt met haar trapeze nummer op in verschillende circussen. De liefde voor het vak maakt dat zij dit graag wil overbrengen op de jongere generatie.

Salim Musa Yusuf

Salim is acrobaat op hoog niveau. Hij komt uit Kenia, maar treedt nu al geruime tijd op in Nederland. Acrobatiekles van deze topper is voor de leerlingen een onvergetelijke ervaring.

Berl Both

Berl is afgestudeerd aan de professionele cirusschool “De Hoogte”. Hier heeft hij zich gespecialiseerd in acrobatiek en koorddansen. Naast zijn optredens in verschillende theaters en circussen werkt hij als docent voor Schoolcircus.

Jasper Riedeman

Jasper is naast jongleur, coördinator van jeugdcircus Diedom in Utrecht. Een jeugdcircus is net als een voetbalclub een vereniging waar kinderen hun hobby kunnen beoefenen. Naast de vaste lessen die hij daar geeft werkt hij ook als docent voor Schoolcircus.

Eric van der Steen

Eric is een lieve, hartverwarmende clown. Hij speelt met zijn eigen voorstellingen in de Nederlandse theaters, waar hij de lachers altijd op zijn hand heeft. Met Eric op school voelen de kinderen zich altijd op hun gemak.

Jordi Damwichers

Jordi is naast circusdocent ook onze technicus. Wanneer u uw circusproject uitbreidt met het “circusdecoratiepakket” dan zorgt Jordi onder andere voor: de opbouw van het grote decor, de theaterlampen, de piste, de bediening van de muziek en de nodige humor.