Wij hebben met veel plezier samengewerkt met Schoolcircus.
De organisatie en uitstraling waren uitstekend.

- Bert Lambeck, OBS Roombeek.

Schoolreisje? Een circusweek!

De circusweek kan uiteraard ook erg goed ingezet worden als vervanging voor de jaarlijkse schoolreisjes. Diverse scholen hebben hier de afgelopen jaren voor gekozen. Door te kiezen voor een circusproject op school in plaats van het ondernemen en het regelen van een uitstapje heeft u als school vele voordelen. Even de voordelen op een rijtje:

  • De circusweek of circusdag is goedkoper dan toegang voor alle kinderen en begeleiders tot allerlei pretparken,musea en andere bezienswaardigheden.
  • Het project hoeft zich niet te beperken tot één dag, maar kan ook een hele week plaatsvinden! De kinderen hebben dan vijf leuke dagen in plaats van één dag.
  • Ouders hoeven zich niet druk te maken om andere breng- en haaltijden gezien dit gewoon de regulieren schooldagen zijn. (de eindvoorstelling daarin eventueel uitgezonderd)
  • De school wordt omgetoverd tot een waar circusfestijn waardoor de school an sich het uitstapje wordt.
  • En ten slotte: Het scheelt voor leerkrachten en het schoolbestuur een hoop geregel en dit kan allemaal worden overgelaten aan de medewerkers van Schoolcircus.
  • Doordat elk kind betrokken is bij het project, zijn er zelden kinderen die hun draai niet kunnen vinden. De school is vertrouwd, de leerkrachten en ouders zijn vertrouwd en je weet zeker dat elk kind hier voor zichzelf een leuke herinnering aan over gaat houden.

Er zijn ook scholen die het ene jaar op schoolreisje gaan en het andere jaar kiezen voor een project op school. Het circusproject is hoe dan ook een prachtige kans om het jaar met een knaller af te sluiten en de leerlingen met een leuke herinnering de zomervakantie in te laten gaan. Kinderen die bijvoorbeeld hebben geleerd hoe te diabolo’en of jongleren, kunnen dit lekker gaan oefenen op de camping, op het strand of in de achtertuin tijdens de zomervakantie.

De eindvoorstelling kan tevens gebruikt worden door de directeur om de ouders en kinderen allemaal tegelijk toe te spreken en om het jaar gezamenlijk te eindigen. Hoe leuk is het om iedereen tegelijk een goede vakantie te wensen!

»crosslinked«